Zes medewerkers van Westfort nemen deel aan de opleiding: Animal Welfare Officer Pig

Op 27 & 28 september 2017 hebben zes medewerkers van Westfort Vleesproducten twee intensieve dagen Animal Welfare Training Ltd. gehad. Tijdens deze interactieve cursus waarin een combinatie van theorie, praktijkvoorbeelden en een examen onderdeel zijn van de opleiding tot Animal Welfare Officer (Pig). Ze werden opgeleid door Paul Whittington, managing director van Animal Welfare Training Ltd. te Bristol.

Aan de hand van videomateriaal en foto’s worden praktijkvoorbeelden en theorie besproken. Vanaf het moment dat de varkens aankomen op de slachterij tot het eindproduct wat verstuurd wordt naar de klant. Want wat voor invloed heeft stress op het varken en op het vlees?  Tijdens de opleiding leer je je verplaatsen in het varken. Welke zintuigen gebruikt een varken? Hoe reageert het dier en bovenal wanneer is een varken in zijn comfortzone?

“Door op dezelfde ooghoogte als een varken de route van het varken af te leggen, kun je je veel meer inleven in wat een varken ervaart,” aldus Trudy van der ven, dierenarts & boerderij coach bij Keten Duurzaam Varkensvlees

De cursisten hebben veel interessante voorbeelden voorbij zien komen en hebben een leerzaam traject achter de rug.

Terug naar overzicht