TIP: Pulled Pork maken met aardappelsalade!

Proeven is geloven

Floris werd in 2005 verliefd op zijn Texaanse vrouw en niet lang daarna vond hij ook de liefde voor de barbecue. Met zijn vrouw reisde hij naar Texas en bezocht Lockhart: dé BBQ Capital van Texas. Nadat hij daar anderhalf uur in de rij had gestaan voor zijn eten proefde hij hoe écht barbecuevlees smaakt en was hij verkocht.

Sindsdien is zijn nieuwe hobby geboren. Eerst op een kleine Weber-barbecue, maar sinds een tijdje op een grote Weber Smokey Mountain. ‘Hier in Nederland wordt veel gegrild, maar voor het barbecueën zoals ik dat doe moet je tijd en geduld hebben. Ik laat het vlees de hele dag op de barbecue liggen tot het helemaal uit elkaar valt.’ Floris is sinds 2013 thuiskok bij Thuisafgehaald. Op het menu altijd iets van zijn barbecue. Vaak vlees, maar hij rookt er bijvoorbeeld ook zelf zalm op.

Als je barbecuet op de manier van Floris dan neem je er de tijd voor… Pulled Pork met bbq-beans en aardappelsalade een gerecht om van te watertanden. Floris koopt het liefst een ‘Boston Butt’. In Nederland kun je het beste om procureur vragen (het nek-schouderstuk van het varken).

Bekijk hier het recept! Eet smakelijk!

Terug naar overzicht