bekijk alle artikelen

Makkelijker werken door real-time certificering

12 oktober 2022
Marion Kunstt-Verhoeven

Jaarlijks vragen we gegevens op bij onze KDV-deelnemers. Dit is ieder jaar weer een flinke klus. Wij denken dat deze controle sneller en slimmer kan. Daarom werken we er hard aan om de jaarcijfers van KDV-varkenshouders zoveel mogelijk geautomatiseerd en digitaal te kunnen ontvangen. 

Door gebruik te maken van Smart Farming zijn de diergegevens real-time beschikbaar. Dat heeft als voordeel dat we informatie automatisch ontvangen, de informatie actueel is én dat we niet steeds deelnemers hoeven te vragen om handmatig informatie op te sturen. Het is dan wel heel belangrijk dat de gegevens correct zijn ingevoerd. De komende tijd gaan we hier veel aandacht aan besteden door middel van een communicatiecampagne waar we op dit moment mee bezig zijn. Hierover zal snel meer informatie volgen! 

Een ander belangrijk onderdeel van de certificering voor KDV is het veevoer. Door gebruik te maken van de faciliteiten van Join-Data worden de gegevens van het ingekochte veevoer van de deelnemende boerderijen verzameld. Alle deelnemende varkenshouders kunnen toestemming geven om de informatie met Keten Duurzaam Varkensvlees te delen. Via mijnwestfort.nl  en mijnjoindata.nl is altijd inzichtelijk welke informatie wordt gedeeld en de toestemming is altijd weer aan te passen. 

Meer informatie over real-time certificering? Neem contact met ons op.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven