bekijk alle artikelen

Nieuwe gegevens geven inzicht in je CO2-footprint

30 maart 2023
Anne-Marie van Bussel-van Lierop

Vanaf eind 2023 krijg je inzicht in de CO2-footprint van je bedrijf. Doordat er enkele extra gegevens van je bedrijf worden opgevraagd kun je zien waar je staat ten opzichte van andere bedrijven. 

Blonk Consultants ontwikkelde speciaal voor KDV een nauwkeurige tool die een heldere en transparante berekening maakt van de CO2-footprint.

Deze CO2-footprint tool is in 2022 geoptimaliseerd en ingebed in de certificering van Keten Duurzaam Varkensvlees. De methode is door middel van berekeningen met gegevens uit 2021 bij een pilotgroep van ruim 30 KDV-boerderijen uitgevoerd. Het resultaat is dat vanaf 2023 de CO2-footprint berekening een standaard onderdeel is van de certificering voor Keten Duurzaam Varkensvlees.

Op die manier worden niet alleen de pilotbedrijven, maar nagenoeg alle bedrijven voorzien van hun individuele CO2-footprint. De gegevens worden tegelijk met de algemene doorreken resultaten teruggekoppeld en de ranking vindt plaats ten opzichte van de 30 pilotbedrijven uit 2022. Aan het einde van 2023, als de bedrijven zijn doorgerekend wordt je ranking ten opzichte van de totale keten gepresenteerd. 

Als bedrijf weet je dan waar je staat ten opzichte van andere bedrijven in de keten en wij hebben dan concrete cijfers over de werkelijke prestaties van KDV. Dat zorgt ervoor dat we gericht kunnen sturen op de CO2-footprint omdat we precies in kaart hebben waar nog winst te behalen is. KDV is hierin uniek en een voorloper op de gehele sector. Iets om trots op te zijn!

Wil je meer informatie over de CO2-footprint? Neem dan contact op met info@dehoevebv.nl