bekijk alle artikelen

KDV start een studieclub!

5 september 2022
Trudy van der Ven-Verschuren

KDV start een studieclub! We vinden het belangrijk kennis met elkaar te kunnen delen over belangrijke onderwerpen die spelen in de sector. Ook willen ervaringen uitwisselen en verbinding creëren. Daarom gaan we KDV studieclubavonden organiseren. Er zijn tal van interessante thema’s waar we graag informatie over willen delen, samen over willen discussiëren en een borrel op willen drinken. 

De eerste studieclubavond gaat op donderdag 15 september plaatsvinden met als thema: euthanasie. 

Tijdens deze avond komen de beschikbare euthanasie methoden, de wet- en regelgeving en de beslisondersteuner (wanneer ga je over tot euthanasie?) aan bod. Aansluitend worden er demonstraties gegeven van apparatuur die gebruikt kunnen worden om varkens te euthanaseren, zoals de stikstofbox en een elektrotang.

Na een ontvangst en een welkomstwoord zullen er sprekers wat gaat vertellen tijdens het plenaire gedeelte. Tijs Tobias en Ellen Deelen van de Universiteit Utrecht zullen het hebben over de beslisondersteuner. Een hulpmiddel dat als richtlijn gebruikt kan worden om een keuze te maken over het al dan niet 

toepassen van euthanasie. Ten slotte zal Marien Gerritzen van Wageningen University & Research zal afsluiten met de wet- en regelgeving en de beschikbare euthanasie methoden.

Tijdens de aansluitende interactieve sessie is er voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen, worden er demonstraties van apparatuur gegeven en sluiten we de avond af met een borrel. 

Wil jij bij de allereerste studieclubavond zijn? Meld je dan aan bij t.verschuuren@westfort.nl