bekijk alle artikelen

Geslaagde eerste KDV studieclub avond

21 september 2022
Trudy van der Ven-Verschuren

Op donderdag 15 september werd door KDV de eerste studieclub avond georganiseerd. Samen met ruim 30 varkenshouders en handelaren hebben we genoten van een gezellige avond vol interessante informatie. 

Op een laagdrempelige en inspirerende manier namen Ellen Deelen, Tijs Tobias en Marien Gerritzen iedereen mee in de onderzoeken die zij uitvoeren omtrent euthanasie. Met tal van praktische voorbeelden van de toegestane methodes en de uitvoering hiervan wisten ze iedereen te boeien. 

Ook was er ruimte voor een blik op de toekomst waarin werd verteld dat er mogelijk over 1 à 2 jaar een nieuwe methode wordt toegestaan voor het euthanaseren van biggen tot 10 kg, gebaseerd op een klein luchtdrukpistool. 

Door de goede opkomst, interessante gesprekken en boeiende verhalen door de sprekers was de eerste KDV studieclub avond zeer geslaagd! Lijkt het je leuk als er nog meer KDV studieclub avonden volgen? Laat het ons dan weten!

Wil je meer informatie over de beslisondersteuner of de methoden die toegepast kunnen worden voor euthanasie? Neem dan contact op met t.verschuuren@westfort.nl