Ondersteuning nodig? Onze nieuwe boerderijcoach is er voor u

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Angelique van den Hoogen, dierenarts en de nieuwe boerderijcoach van Keten Duurzaam Varkensvlees.

Waar kom ik vandaan?

De afgelopen jaren heb ik vanuit PorQ B.V. en de Universiteit Utrecht varkenshouders begeleid op het gebied van diergezondheid en antibioticagebruik. Mijn aandacht ging daarbij vooral uit naar de preventie van problemen en het optimaliseren van het bedrijfsmanagement.

Waar wil ik – samen met u – naartoe?

Er is de afgelopen jaren ontzettend veel werk door boeren en handelaren verzet. Het uitvalpercentage daalt, dieren worden minder vaak ziek en het antibioticagebruik wordt steeds verder ingeperkt. Toch zijn we er nog niet.

Ik help u graag om nóg een stap verder te gaan. Samen kunnen we voorkomen dat dieren ziek worden, zodat het welzijn verbetert en de varkens zo optimaal mogelijk kunnen presteren. Om dat te bereiken wordt het goed managen van een boerderij steeds belangrijker. Naast het kijken naar de varkens gebruik ik graag (huidige) cijfers en resultaten om te zien waar uw bedrijf staat en om het effect van een verandering meetbaar te maken. Met behulp van Smart Farming kunnen we op dit gebied een grote slag slaan. Én ik deel mijn kennis met u. Loop in de stallen bijvoorbeeld altijd van jong naar oud, nooit andersom. Zo voorkomt u mogelijke overdracht van ziektes.

Dus krijgt u een probleemsituatie niet onder controle? Heeft u een vraagstuk waar u een tweede mening over wilt? Of zoekt u iemand die met een frisse blik naar uw bedrijfsvoering kijkt? Neem dan contact met me op. Ik ben er om u waar mogelijk te ondersteunen.

Waarom wil ik dat?

Omdat er niets leuker is dan samen met varkenshouders praktisch nadenken over hoe ze hun bedrijf het beste kunnen runnen. Zodat de varkens een prettig en gezond leven hebben en de boeren en handelaren met hun harde werk een goed belegde boterham kunnen verdienen.

Tot snel!

De komende maanden maak ik graag met u allemaal persoonlijk kennis. Ik kijk ernaar uit om met zowel de boeren en handelaren als dierenartsen en voeradviseurs te werken aan gezonde varkensbedrijven.

Contact

Wilt u meer weten of kan ik u nu al ergens mee helpen? Neem gerust contact op via  A.vandenhoogen@westfort.nl. 

Terug naar overzicht