Lekker vlees vanzelfsprekend?

Lekker vlees klinkt voor veel mensen als iets vanzelfsprekends, maar dat is het niet. De hoogste kwaliteit en beste smaak vereist vakmanschap door de hele keten heen. Van boer tot slager, iedereen moet zijn werk elke dag beter dan gisteren willen doen, ook als het toen al goed was. We hebben elkaar nodig om tot vlees te komen dat smakelijker, rijper en droger is – en daardoor lekkerder dan al het andere.

Premium label: Patron
Met trots vertel ik dat dat ons is gelukt. Sinds vorig jaar ligt het eerste handgeselecteerde vlees dat we onder ons nieuwe premium label
Patron op de markt brengen bij slagers in de toonbank. Binnen dit concept selecteren wij de varkens waarvan we zeker weten dat deze het best passen bij slagers die smaak als speerpunt binnen hun slagerij hanteren.

Het proces verloopt als volgt: in de slachterij beoordelen gepassioneerde vleesmeesters met jarenlange ervaring varkens uit het KDV Beter Leven-concept op vorm, kleur, stevigheid en marmering. Alleen de beste varkens worden met de hand geselecteerd en met zorg afgeleverd aan de slager, zodat de echte vleesliefhebber kan genieten van het neusje van de zalm: een excellent product afkomstig van de beste varkens van stal, gehouden met aandacht voor dier én milieu.

Keurslagerij van Schaik in Huizen
Dat dit niet alleen mooie woorden op papier zijn maar dat klanten het ook echt zo ervaren, werd duidelijk tijdens mijn bezoek aan slager Ruud van Schaik, eigenaar van Keurslagerij van Schaik in Huizen. Hij vertelde dat mensen die bij hem binnenkomen negen van de tien keer nog niet weten wat ze die avond eten. Hij probeert ze met zijn verhaal te verleiden iets te proberen wat ze nog niet kennen. Omdat elk Patronvarken een uniek ‘label of origin’ heeft, een paspoort van het desbetreffende dier met daarop gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld de boerderij, het gewicht, de spekdikte en het vleespercentage, weet hij precies waar het vlees vandaan komt en hoe er met de dieren is omgegaan. Dat maak dat hij nóg meer achter dit product staat.

Maar uiteindelijk draait het ook in zijn slagerij natuurlijk allemaal om smaak. Klanten willen het lekkerste varkensvlees voor een schappelijke prijs en dat krijgen ze volgens Ruud met Patron. Want of ze nou een speklapje mee naar huis nemen, een uit de ribben gesneden rack met wat verse tuinkruiden, rozemarijn en een beetje zeezout op de barbecue leggen of een door Ruud zelf gemaakte worst of vleeswaren van een Patronvarken proberen, ze komen allemaal bij hem terug omdat ze het heerlijk vinden. Bij Ruud hebben we prachtige foto’s gemaakt, nieuwsgierig? Bekijk de fotorapportage hieronder!

Smaakt dit naar meer? Neem dan een kijkje op www.handgeselecteerd.nl

 

Terug naar overzicht