Dubbele winst met de groep scanner

170.000!

Zo veel KDV-biggen kregen in 2018 een RFID-oormerk. Dat we daarmee ontzettend veel waardevolle (management) informatie naar de keten kunnen terugkoppelen, betekent niet dat we nu achterover leunen. Want we blijven onszelf opnieuw uitvinden, keer op keer. Onder andere door samen met LeeO te werken aan een groep scanner, een apparaat waarmee boeren en handelaren met één handeling de oormerken van een hele groep biggen kunnen scannen.

Hoe werkt de groep scanner?

Met de groep scanner scan je de RFID-oormerken van een groep biggen eenvoudig en snel door er simpelweg met de scanner overheen te zwaaien.

Wat levert de groep scanner op?

Tijd:
Met de groep scanner scan je met één handeling alle RFID-chips van een groep biggen.

Informatie:
De informatie van de gescande groep biggen wordt door de groep scanner direct aan elkaar gekoppeld. Daardoor zijn onder andere de gemiddelde leeftijd en groei snel inzichtelijk. Waardevolle informatie waar je als varkenshouder of handelaar direct op kunt inspelen.

Minder stress voor de varkens:
Omdat biggen bij transport, verplaatsing of het maken van een groep allemaal met één handeling gescand kunnen worden, is het niet meer nodig dat een varkenshouder of handelaar hen individueel benadert.

Wanneer gebruik je de groep scanner?

De groep scanner kun je op elk moment dat je een groep biggen wilt scannen, gebruiken. Bijvoorbeeld als ze op transport gaan of als je een groep wilt maken. Let op! De groep scanner gaat door muren heen. Het kan daarom in het begin best een uitdaging zijn om de scanner in een stal te gebruiken. We komen graag bij je langs om te laten zien hoe je de scanner op de juiste manier inzet.

Meer weten of een groep scanner aanschaffen?

Neem contact op met Dico van Hierden

E: d.vanhierden@westfort.nl
T: 06 – 15 26 75 56.

Terug naar overzicht