Omdat we als keten ambitieuze stappen willen blijven maken werken we nauw samen met verschillende deskundigen zoals de Wageningen University. Op onze Demo boerderij in Valkenswaard testen we belangrijke technologische ontwikkelingen. Volg hier onze stappen.

KDV labs

// Volg de laatste ontwikkelingen op de voet

Mark van den Eijnden - Dag-ontmesting / monovergister / luchtwassers

Dico van Hierden - Smart Farming

Trudy van der Ven & Angelique van den Hoogen - Support voor het gezondste varken

Dico van Hierden - Smart Farming

Dico van Hierden - Smart Farming

Goed blikken doe je zo

Alle labs

Dag-ontmesting, monovergister en luchtwassers

Ons doel is een energieneutrale varkenshouderij. Dag-ontmesting is niet alleen beter voor dier, mens en milieu, maar ook voor de portemonnee. Dag-ontmesting is ook voor bestaande stallen haalbaar, nieuwbouw is zeker geen noodzaak. Expert Mark van den Eijnden houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen op de demoboerderij.

Bekijk dit lab

Het gezondste varken

De gezondheid van het varken is een essentieel onderdeel van zijn welzijn. Een gezond varken voelt zich prettig en heeft een plezieriger leven. Bovendien leidt een betere gezondheid tot minder medicijngebruik, een betere groei en mooier vlees.

Bekijk dit lab

Innoveren is uitproberen

Een schone vloer, meer oppervlak en een goede temperatuur zorgen ervoor dat de varkens zich prettig voelen. Dat merk je aan hun gedrag en aan hun voeropname. Ze eten goed en daardoor groeien ze goed. Expert op het gebied van Stal van de toekomst geeft graag meer inzicht.

Bekijk dit lab

Smart Farming

Middels RFID-oormerken kunnen we varkens op individueel niveau registeren en volgen tot aan de slachtlijn. Dat levert zeer interessante managementinformatie op voor de boeren en stelt ons in staat de met antibiotica onbehandelde dieren uit te selecteren en het slachtblik mogelijk af te schaffen. Volg de (technische) ontwikkelingen hier.

Bekijk dit lab

Sterkere focus op smaak

Naast verbeteringen op het gebied van gezondheid en milieu werken we ook nauw samen om de consument de smaak van varkensvlees te laten beleven. Om te laten proeven hoe smaakvol duurzaam varkensvlees is zetten wij onze winkelcoach in door heel het land.

Bekijk dit lab

Support voor het gezondste varken

Een speciale rol is er voor onze boerderijcoach. Deze dierenarts heeft veel kennis van management en bedrijfsvoering en kan waar nodig individuele ondersteuning bieden aan de boer. Dit is een unieke service binnen de varkenshouderij in Nederland.

Bekijk dit lab

Samenwerken met deskundigen

Keten Duurzaam Varkensvlees investeert al jaren in wetenschappelijk onderzoek. Samen met de Raad van Advies worden bepaald welke onderwerpen relevant zijn en met een aantal van die onderwerpen gaan we starten om tot inzichten en oplossingen te komen. De onderzoeken doen wij niet alleen, wij werken nauw samen met deskundigen, zoals: