KDV Labs: Boer zoekt lekkerste varkensvlees!

Juli 2018 zijn we in samenwerking met PIC* bij acht varkenshouderijen gestart met ons geneticaproject. Om te onderzoeken wat de invloed van genetica op de kwaliteit en bijbehorende smaak en malsheid van ons varkensvlees is. Ons doel met dit project is zoveel mogelijk informatie in te winnen over drie verschillende berenlijnen. Hoe doen de biggen het qua groei? Wat is de spier- en spekdikte? Hoe staat het met de kwaliteit van het vlees? En met de kleur en de pH? Maar de belangrijkste vraag waar we antwoord op hopen te krijgen luidt: welke berenlijn zorgt voor het lekkerste varkensvlees?

Dit soort proeven waren vroeger ingewikkeld en foutgevoelig. Omdat we in 2017 hebben bewezen dat we onze varkens middels RFID-chips van geboorte tot aan de slachtlijn kunnen volgen, kunnen we nu wel gedegen onderzoek naar genetica doen.

Meer weten? Lees de KDV Labs van onze dierenarts en boerderijcoach Trudy van de Ven. 

 

 

Terug naar overzicht