‘Food is music to the body, music is food to the heart.’ Zo luidt het motto van het nieuwe kookblog dat Anja gaat starten. Niet omdat ze tijd over heeft naast haar drukke baan, kinderen en studie, maar omdat koken en het delen van recepten voor deze thuiskok ultieme ontspanning is. “Tien jaar geleden kreeg ik mijn eerste kookboek. Ik ben begonnen en niet meer opgehouden.”
Als Anja haast heeft kookt ze Aziatisch, omdat een heerlijke wokpan snel klaar is. Heeft ze meer tijd? Dan bakt ze haar eigen brood of probeert ze iets nieuws uit de Franse of Italiaanse keuken. Maar wat ze ook op tafel zet, de ingrediënten komen altijd van de slager of de markt. Omdat daar alles duurzaam, vers en vaak nog goedkoper dan in de supermarkt is ook, zeker als je aan het eind van de middag gaat.
Anja’s soep en stoofgerechten zijn favoriet bij haar kinderen. Die maakt ze daarom regelmatig, want dan is het zo gezellig aan tafel. Dat is voor haar net zo belangrijk als lekker eten.
Bereiden van de aardappelgratin
Wanneer de aardappelgratin nog ongeveer 20 minuten in de oven moet, begin je met de groente en het vlees:
Bereiden van de spruiten
Bereiden van de varkensmedaillons in boursinsaus
Eet smakelijk!
P.S. Woon jij in de buurt van Ossendrecht en zit jij tijdelijk of langdurig in een situatie waarin je wat extra hulp rond het avondeten kunt gebruiken, omdat je bijvoorbeeld door ziekte of een ongeluk (tijdelijk) niet mobiel bent of er even alleen voor staat? Anja neemt met liefde deel aan ‘Thuisafgehaald’, een initiatief waarbij de deelnemende koks op vaste dagen per week voor je kunnen koken, de maaltijd indien gewenst langsbrengen en rekening houden met eventuele dieetwensen. Een afspraak maken kan telefonisch. Klik hier voor meer informatie
Ingrediënten voor 4 personen.
Varkensmedaillons in boursinsaus:
Aardappelgratin:
Spruiten:
Overige benodigdheden:
Asian Fusion Varkenshaas
Asian Fusion Varkenshaas in een dekentje van gras (2-3 personen)