Martje (alias ‘Koek van eigen deeg’ op Thuisafgehaald.nl) hield al vroeg van koken. Met een kok als vader keek ze als klein meisje al mee in de keuken. Haar beroep is het niet geworden, alhoewel er ‘stiekem misschien wel een kok in haar schuilt’, aldus Martje zelf. En dat moeten haar collega’s ook gedacht hebben. Want die wezen haar op Thuisafgehaald. Het platform dat er voor zorgt dat ze nu al een paar jaar haar kookkunsten onder een breder publiek kan brengen.
Bij ‘Koek van eigen deeg’ kies je zelf uit wat je wilt eten. Ze heeft op thuisafgehaald.nl zo’n veertig gerechten staan. Heb jij trek in Babi Ketjap? Dan maakt ze dat voor je en eet ze dat zelf die dag ook. Martje is half Grieks en dat zie je ook terug aan haar menukaart, waar verschillende Griekse gerechten op staan. Maar ook Italiaans of Aziatisch kom je tegen. Verder volgt ze graag de seizoenen en gebruikt ze het liefst groenten uit haar eigen moestuin. Wil je liever een heel diner? Koek van eigen deeg verzorgt het liefst jouw hele Kerstdiner!
Tip van Martje: Als je een lik rillette uit het potje haalt, en je bedekt het vlees daarna weer met reuzel, dan kan je het in de koelkast wel een maand lang bewaren.
Ingrediënten 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 6 uur stoven
Gesmoord varken met steranijs
Een lekkere stoofschotel met varkensvlees, koolsla en rijst.
Asian Fusion Varkenshaas
Asian Fusion Varkenshaas in een dekentje van gras (2-3 personen)
Rollade met pruimen en een romige mosterdsaus
Dit is de lekkerste rollade van Nederland!