Thuiskok Marianna kookt sinds een jaar of drie met veel plezier via thuisafgehaald.nl voor mensen uit de buurt. Ze geeft schoorvoetend toe dat ze al jaren geen varkensvlees had gegeten en bereid. Maar toen ze zag dat er een workshop ‘Rollade maken’ werd georganiseerd door thuisfagehaald.nl en Keten Duurzaam Varkensvlees besloot ze er toch voor te gaan. En met succes! Want ze won de prijs voor ‘Beste rollade van Nederland.’
De workshop was een groot succes. De deelnemers bezochten een duurzame varkensboer en slager Dennis uit Zoetermeer gaf gepassioneerd de workshop ‘Rollade maken’. Marianna vertelt dat ze daar heel goed heeft geleerd wat het verschil is tussen ‘gewoon’ varkensvlees en duurzaam vlees, welke stukken van het varken het beste zijn voor de rollade en dat procureur lekkerder is voor een gevulde rollade dan filet. Ook leerde ze hoe je een rollade het beste knoop en vouwt.
Marianna is om. Naast de vegetarisch maaltijden die ze kookt, haar empanades en haar soepen, staat nu ook varkensvlees vaker op haar menu. Maar dan wel de duurzame variant. Want eerlijk is eerlijk, je proeft het verschil.
Thuiskok Marianna Zwart maakt de beste rollade van Nederland.
Bereiden van de rollade
Bereiden van de saus
Eet smakelijk!!
Ingrediënten voor 6 personen
Rollade:
Dry rub:
Mosterdsaus:
Extra benodigdheden:
Gestoofde varkenswangetjes naar Luiks recept
Deze Luikse stoofschotel is echte klassieker
Bbq Pulled Pork sandwich met bbq-beans en aardappelsalade
Als je barbecuet op de manier van Floris dan neem je er de tijd voor.
Asian Fusion Varkenshaas
Asian Fusion Varkenshaas in een dekentje van gras (2-3 personen)