Marty is kok in hart en nieren. Ze deed mee aan het televisieprogramma Top Chef de twaalf provincies, waar ze eindigde bij de laatste vijf van Zuid Holland. Ze werkt als oproepkok bij kookstudio Keizer Culinair en bij Thuisafgehaald kookt ze als thuiskok. Daar doet ze niet alleen de afhaalmaaltijden, maar op verzoek ook catering via de site.
Eigenlijk ontdekte Marty relatief laat dat koken echt haar ding was. Ze ging pas echt los vanaf het moment dat ze een paar jaar geleden een zespits-gasfornuis kreeg en meer tijd kreeg om te koken. Toen Marty haar baan bij een woningcorporatie verloor was dat een mooi moment voor omscholing. Ze haalde certificaten aan de Haagse Horeca Academie voor basiskok en zelfstandig kok en een diploma als leermeester in de horeca. Kortom, we hebben hier te maken met een echte passievolle kok. Thuisafgehaald brengt haar heel veel. Het zorgt ervoor dat ze haar passie kan delen met anderen en dat ze mensen die zelf niet meer kunnen of willen koken, blij kan maken. Bijvoorbeeld met haar Perlines of haar Florentijse rollen, twee heerlijke Italiaans gerechten. Of met de erwtensoep die volgens één van haar vaste afhalers ‘net zo lekker is als die van zijn moeder.’
Marty maakte overheerlijke Sticky Ribs van duurzaam varkensvlees voor ons. Heerlijk met een gekruide rijst en een frisse salade van taugé en komkommer.
Bereiden van de ribbetjes
Lekker met citroenrijst en pittige taugé/komkommer atjar.
Bereiden van de citroenrijst
Bereiden Taugé/komkommer atjar
Ingredienten voor voor 4 personen
Krabbetjes/ribbetjes
Saus/marinade
Citroenrijst
Taugé/komkommer atjar voor 4 personen
Bbq Pulled Pork sandwich met bbq-beans en aardappelsalade
Als je barbecuet op de manier van Floris dan neem je er de tijd voor.