De gemiddelde vrouw kent tien recepten. Mijke’s moeder (“Ons mam”, zoals ze zelf zegt) had er wel tweehonderd. Mijke heeft er minstens zoveel. “Dat er mensen zijn die een paar keer per maand hetzelfde eten, daar begrijp ik niets van. Toen ik nog niet meedeed aan Thuisafgehaald aten we weken achter elkaar hetzelfde stoofpotje, omdat je dat onmogelijk in kleine porties kunt maken. Na die periode kwam het m’n neus uit! Daarom kunnen mensen bij mij nu ongeveer twee keer per week eten afhalen. Zij zijn er blij mee en ik hoef niet meer steeds hetzelfde te eten.”
Alleen Brabantse worstenbroodjes komen er in huize Alberts vaker in, want daar krijgt niemand ooit genoeg van. “Voor de gehaktvulling ga ik altijd naar de slager. Omdat het vlees daar duurzaam is én omdat je het verschil proeft. Ik eet liever een klein stukje vlees van goede kwaliteit dan een groot stuk dat nergens naar smaakt.”
Bereiden van het brooddeeg
Bereiden van de gehaktvulling
Bereiden van de worstenbroodjes
Vergeet ze er alleen niet op tijd uit te halen, want lauwwarm zijn ze het lekkerst. Bewaar de Brabantse worstenbroodjes in de koelkast of in de vriezer. Je kunt ze opwarmen in de koekenpan, of leg ze in de oven. Of in aluminiumfolie op de kachel, net zoals vroeger!
Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 20 Brabantse worstenbroodjes
Brooddeeg:
Worstvulling:
Overige:
Benodigdheden:
Asian Fusion Varkenshaas
Asian Fusion Varkenshaas in een dekentje van gras (2-3 personen)
Rollade met pruimen en een romige mosterdsaus
Dit is de lekkerste rollade van Nederland!