De horeca werd professioneel kok Robin de Jong met de paplepel ingegoten. Zijn vader en moeder runden samen onder andere een petit restaurant waar hij op zijn vijftiende al achter de bar stond. “Koken is mijn passie. Maar ik geniet ook van de diversiteit aan gasten waar ik in een restaurant mee te maken heb. Daarom sta ik het liefst zeventig procent van de tijd in de keuken en dertig procent vóór de schermen, zodat ik ook contact kan maken met de mensen voor wie ik gerechten bereid.”
Robin omschrijft zijn stijl als ‘Asian-Fusion’, een combinatie van smaken en gerechten uit Aziatische windstreken aangevuld met kookstijlen uit werelddelen als West-Europa en Latijns-Amerika. “Alles wat ik maak is vers, snel, simpel en heel lekker.” Maar dat betekent niet dat hij zich er makkelijk vanaf maakt. “Ik maak al mijn kruiden zelf en experimenteer het liefst met wat er nog in de voorraadkast staat. Zo ben ik ook tot mijn recept voor varkenshaas gekomen. Eigenlijk ben ik gewoon een creatieve leftover kok.”
Bereiden van de zoetzure groenten
Bereiden van de varkenshaas en zoete aardappel
Ingrediënten voor dit heerlijke Asian Fusion Varkenshaas gerecht
Zoetzure groenten
Varkenshaas
Zoete aardappelpuree