Even voorstellen: Hannie Vink

Na 25 jaar in de levensmiddelenindustrie te hebben gewerkt, gooide Hannie Vink het roer om. Als dochter van een melkveehouder en getrouwd met een varkenshouder, wilde ze iets in de agrarische sector. Haar uitdaging vond ze bij KDV, waar ze sinds januari 2019 als auditor werkt.

Waarom besloot je te reageren op de functie van auditor bij KDV? 

Hannie: “Omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan de agrarische sector én omdat ik als auditor veel contact heb met mensen uit die branche. Weet je wat het is? Geen enkele varkenshouder of slager staat te springen als een auditor langskomt. Ik vind het een mooie uitdaging om van mijn bezoek toch een positieve ervaring te maken.”

Hoe bereik je dat? 

“Door niet alleen te wijzen op eventuele fouten of tekortkomingen, maar door samen te zoeken naar manieren waarop het nog beter kan. En ik probeer zo transparant mogelijk te werken. Ik zit tijdens een bezoek bijvoorbeeld altijd naast de varkenshouder of slager, zodat hij ziet wat ik op het auditformulier invul. Ook communiceer ik zo duidelijk mogelijk, want van vage afspraken is nog nooit iemand beter geworden.”

Je zegt het zelf al: mensen zitten meestal niet op een bezoek van de auditor te wachten. Waarom is het zo belangrijk dat jij wel langskomt?

“Omdat we als keten alleen duurzaam varkensvlees kunnen garanderen, als we zeker weten dat alle partners voldoen aan de eisen met betrekking tot milieu, dierenwelzijn en diergezondheid. Door die zekerheid kunnen we ons met ons concept onderscheiden van anderen.” 

Je werkt nu een half jaar voor KDV. Hoe zijn de eerste maanden bevallen?

“Heel goed! Varkensboeren en slagers hebben zoveel passie voor hun vak. Het is prachtig om daar met hen over te kunnen praten. Wat daarbij helpt is dat ik van huis uit weet hoe het er op een boerderij aan toe gaat. We spreken allemaal dezelfde taal. Verder heb ik het enorm getroffen met het team van De Hoeve. Omdat we met een klein team zijn, kunnen we snel schakelen. Maar het fijnste vind ik dat iedereen plezier in zijn werk heeft. Dat werkt aanstekelijk.”

Contact

Wil je meer weten of kan Hannie nu al ergens mee helpen? Neem gerust contact met Hannie op. Hannie is bereikbaar via hannie@dehoevebv.nl.

Terug naar overzicht