De 2.000.000ste big is gechipt!

Afgelopen jaren hebben we als keten grote stappen gezet op het gebied van technologie, transparantie, dataverzameling. Het gebruik van de LeeO app groeit snel en afgelopen maand is de 2.000.000ste big geregistreerd(!)

De 2.000.000ste big in Reek
Precies de 2.000.000ste big vanuit de LeeO-app werd gechipt bij de familie van Kuppenveld in Reek en wij vroegen Stijn van Kuppenveld om een reactie; “Dat is veel, wij wisten niet dat wij de 2.000.000ste big hadden gechipt, wel gaaf”. 

De vraag die daar opvolgde; Hoe werken jullie nu met het Smart Farming systeem? Hoe bevalt het?
“Ja goed! Wij werken er al ruim drie jaar mee, het is een onderdeel geworden van onze dagelijkse werkzaamheden, het kost ons daardoor geen extra tijd omdat het volledig is geïntegreerd” vertelt Stijn.

Wat doen jullie met alle data en de gegevens die daar uitkomen? 
“Wij verzamelen alle data die wij ontvangen, en ook de kwartaalrapportage en slachtbevindingen besturen wij goed om te kijken welke zeugen met de verschillende berenlijnen het beste presteren zodat wij daarmee door kunnen gaan. Ook delen wij deze informatie met de slachterij, dierenarts, handelaar en de voederbedrijven om het beste resultaat te behalen.”

Opstartfase ruim ontgroeid
Het Smart Farming systeem is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onmisbaar systeem op de varkensboerderijen, dat zien wij terug in het aantal bedrijven die er mee werken, dit aantal groeit nog steeds ieder jaar.

Terug naar overzicht