Heldere criteria en een onafhankelijke controle

Hoe controleren we?

De controles op de criteria van Keten Duurzaam Varkensvlees worden uitgevoerd door twee bedrijven. De Hoeve Certificering die de controles uitvoert, en Vinçotte Nederland BV die de keten onafhankelijk certificeert.

Naast de controle vanuit de Hoeve Certificering en Vinçotte Nederland BV worden alle varkenshouders jaarlijks gecontroleerd door Producert of Verin in het kader van IKB. Hierbij wordt het IKB certificaat gecontroleerd, maar ook de Global G.A.P. ADD-ON module voor het Varken van Morgen en de certificering voor 1 ster Beter Leven Keurmerk.

Doe de UBN check

Hier kunt u de status van KDV-deelnemers checken. Vul het UBN nummer van de betreffende deelnemer in voor meer informatie.

Download onze criteria

Varkenshouders

Wilt u in detail weten wat de criteria voor KDV varkenshouderij zijn en hoe we deze waarborgen? Download dan hier de volledige certificeringscriteria.

Download criteria

Afzetpartijen

Wilt u in detail weten wat de criteria voor KDV afzet partijen zijn en hoe we deze waarborgen? Download dan hier de volledige certificeringscriteria.

Download criteria

Grondstoffenlijst

Wilt u weten wat onze varkens mogen eten om aan onze eisen te voldoen?
Download dan hier de grondstoffenlijst.

Grondstoffenlijst

Antibioticavrijleven garantie

Keten Duurzaam Varkensvlees heeft zich de afgelopen jaren sterk gefocust op het terugdringen van antibioticagebruik op de boerderij. We hebben hierin grote stappen gezet. Veel van onze varkenshouders gebruiken nog nauwelijks antibiotica.

Wat is ALG?

Omdat onze boeren de gezondheid van de dieren zo goed op orde hebben, introduceerden we in 2017 varkensvlees met een Antibioticavrij Leven Garantie (onder het keurmerk KDV+). Vlees met dit keurmerk is van varkens die hun leven lang gegarandeerd nooit behandeld zijn met enige vorm van antibiotica. Bekijk de animatie

Borging ALG

Hoe garanderen we dat alle varkens in het Antibioticavrij Leven Garantie daadwerkelijk geen behandelingen hebben gehad in hun leven. Dat wordt geborgd op drie manieren; door individuele dierregistratie, onafhankelijke controles en geavanceerde onderzoeken. Bekijk hier de film waarin de borging wordt toegelicht.