‘Big’ data hackathon doet verwachtingen stijgen

Maandag 4 december 2017 was het zover, er vond een hackathon plaats bij Westfort Vleesproducten.

Een hackathon is een bijeenkomst van software, website ontwikkelaars, bedrijf strategisten en designers om met zijn allen aan een thema te werken.  Het doel is om binnen een bepaalde tijd  innovatieve oplossingen te bedenken om een bepaald thema of probleem van een bedrijf op te lossen”.

Bij Westfort is er samen met verschillende dataspecialisten, 4 varkenshouders en enkele Westfort medewerkers, de eerste data van het RFID traject geanalyseerd en een aantal innovatieve oplossingen bedacht. De  opdracht van de dag was; “hoe kunnen we de eerste data die tot op nu is verkregen terugkoppelen naar onze varkenshouders?”

De aanwezigen werden ingedeeld in vier groepen die aan het einde van de dag, de verschillende ideeën & uitkomsten presenteerde. De uitkomsten gaan we gebruiken om analyses te maken voor de varkenshouders. Zowel Westfort medewerkers, als de dataspecialisten, en de veehouders waren allemaal uiterst tevreden over de uitkomsten van de dag. Onze verwachtingen van het systeem zijn alleen maar gestegen.

Wil je meer weten over het RFID traject? Lees het hier.

Terug naar overzicht