Martje

Martje (alias ‘Koek van eigen deeg’ op Thuisafgehaald.nl) hield al vroeg van koken. Met een kok als vader keek ze als klein meisje al mee in de keuken. Haar beroep is het niet geworden, alhoewel er ‘stiekem misschien wel een kok in haar schuilt’, aldus Martje zelf. En dat moeten haar collega’s ook gedacht hebben. Want die wezen haar op Thuisafgehaald. Het platform dat er voor zorgt dat ze nu al een paar jaar haar kookkunsten onder een breder publiek kan brengen.

Bij ‘Koek van eigen deeg’ kies je zelf uit wat je wilt eten. Ze heeft op thuisafgehaald.nl zo’n veertig gerechten staan. Heb jij trek in Babi Ketjap? Dan maakt ze dat voor je en eet ze dat zelf die dag ook. Martje is half Grieks en dat zie je ook terug aan haar menukaart, waar verschillende Griekse gerechten op staan. Maar ook Italiaans of Aziatisch kom je tegen. Verder volgt ze graag de seizoenen en gebruikt ze het liefst groenten uit haar eigen moestuin. Wil je liever een heel diner? Koek van eigen deeg verzorgt het liefst jouw hele Kerstdiner!

Smeuïge rillette van procureur

Smeuïge rillette van procureur

  1. Zet de oven aan op 75 graden en leg het vlees in een ovenschaal.
  2. Doe de reuzel op het vlees, zorg dat alles bedekt is.
  3. Doe de kruiden en peper en zout erover en zet het tenminste zes uur in de oven.
  4. Kook ondertussen een of twee weckpotjes uit.
  5. Na zes uur haal je de schaal met het vlees uit de oven en laat je het een beetje afkoelen. Haal de laurier en tijm eruit.
  6. Maak het vlees eerst met je handen fijn en roer daarna flink met de garde.
  7. Doe het vlees in de potjes en laat verder afkoelen.
  8. Smeer de rillette op een stoer stuk brood of toast en eet er augurkjes bij.

Tip van Martje: Als je een lik rillette uit het potje haalt, en je bedekt het vlees daarna weer met reuzel, dan kan je het in de koelkast wel een maand lang bewaren.

Ingrediënten 6 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 6 uur stoven

  • 500 gr procureur, eventueel in blokjes gesneden (schouderkarbonade kan ook, maar Procureur wordt zachter)
  • 500 gr reuzel (not for the faint hearted)
  • 2 tenen knoflook, versnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes verse tijm
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
Ook eens genieten van de kookkunsten van Martje?