Nienke Onderstal

Nienke is in het najaar van 2012 begonnen als thuiskok bij Thuisafgehaald.nl. Ze las een oproep, dacht ‘dat is iets voor mij’ en trok de stoute schoenen aan. Toen de eerste melding van een afhaler binnenkwam dacht ze blij verrast ‘het zal toch niet waar zijn?’

Inmiddels is Nienke een geroutineerde thuiskok. Ze heeft haar keukeninventaris uitgebreid met grotere pannen en heeft inmiddels een behoorlijk internationaal aanbod. ‘Thuisafgehaald was een mooie aanleiding om mijn horizon te verbreden. Ik wilde meer aanbieden dan Italiaanse en Spaanse gerechten. Mijn favoriete gerecht is de Indiase curry. Maar ook de Surinaamse keuken met bijvoorbeeld ‘red roasted pork’ vind ik heerlijk om te maken. En wat ze verder nog met varkensvlees doet? Nienke bezit sinds kort een eigen vleesmolen, dus binnenkort kun je zelfs voor zelfgemaakte worstjes bij haar terecht!

Gestoofde varkenswangetjes naar Luiks recept

Gestoofde varkenswangetjes naar Luiks recept

De Luikse runderstoofschotel is een klassiek recept. Deze klassieker wordt helemaal verrukkelijk als je hem maakt met boterzachte varkenswangetjes. Nienke geeft haar eigen draai aan dit recept.

1. Bak de in stukken gesneden varkenswangetjes rondom goudbruin in de boter.

2. Bak de tomatenpuree en knoflook kort mee.

3. Voeg de gesnipperde ui, tomatenpuree, groentebouillon, 2 laurierbladeren, rode wijn, Luikse stroop of appelstroop en ontbijtkoek toe.

4. Stoof op een heel laag vuurtje mals en gaar in circa 1,5 uur.

5. Schep het vlees met een schuimspaan op een bord en kook de saus tot de helft in.

6. Voeg het vlees weer toe aan de jus.

Lekker met aardappel dauphinoise en zelf gemaakte appelmoes of aardappel-kervelpuree

Aardappel dauphinoise
Breng de room, melk, knoflook zout en peper aan de kook. Laat van het vuur af 10 minuten trekken. Verwijder de knoflook. Leg laagjes aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal met daartussen de knoflookroom. Bak in de oven 1,5 uur op 150 graden.

Appelmoes
Breng alle ingrediënten en een klein scheutje water in een pan aan de kook en kook tot moes.

Eet smakelijk!

Ingrediënten 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + 180 minuten stoven

  • 50 gr boter
  • 800 gr varkenswangetjes, in stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 350 gr groentebouillon van één blokje
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 laurierbladen
  • 200 ml rode wijn
  • 60 gr Luikse stroop of appelstroop
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Aardappel dauphinoise

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en met de mandoline in hele dunne plakjes gesneden
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • 4 knoflookteentjes in kwarten gesneden
  • 1 tl zout
  • Peper

Appelmoes

  • 1,5 kg appels (elstar), geschild en klokhuizen verwijderd en in kwarten gesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el fijngesnipperde verse gember
  • 1 el suiker
Ook benieuwd naar de kookkunsten van Nienke?

Bekijk ook eens deze heerlijke gerechten!

Stefan Roosma

Slow cooked varkensribroast

Stefan houdt van gerechten die lang moeten sudderen.

Martje

Smeuïge rillette van procureur

Heerlijk als borrelhap of voorgerecht

Marianna Zwart

Rollade met pruimen en een romige mosterdsaus

Dit is de lekkerste rollade van Nederland!