KDV LABS: Geef varkensvlees de tijd!

low en slow BBQ

De lente is begonnen, de zomertijd is ingegaan en de dagen worden (gelukkig) weer langer. Ik kan de bbq-luchten al weer bijna ruiken in de buurt. Goed nieuws voor varkensvlees en voor slagers. Want het barbecueseizoen is hét seizoen waarin de slager zich van zijn beste kant kan laten zien. Juist nu. Nu bbq weer helemaal hip en happening is en nu steeds meer mensen kiezen voor groot, groter, grootst als het om vlees gaat. De bbq-worstjes en hamburgers zullen heus ook dit jaar nog wel blijven, maar trend in bbq-land voor 2016 zijn mooie, grote stukken vlees die je niet bij de supermarkt haalt, maar bij de echte slager.

Een mooie varkensschouder voor een goede Pulled Pork, een goed stuk rib voor een mooie varkensribroast. Dat is waar barbecueliefhebbers in 2016 punten mee gaan scoren en dat gaan ze steeds meer ‘slow’ doen. Een mooie kans dus voor onze slagers om hun vakmanschap te laten spreken. Want het gaat in 2016 allemaal om kwaliteit, om mooie stukken vlees. En dat vlees hebben we.

Bart vertelt nog veel meer in zijn blogs als winkelcoach!

Terug naar overzicht